Guide og tips til emhætter - Bliv klogere inden du køber

Vidste du at...
Før du vælger din nye emhætte skal du først finde ud af om du vil have en væghængt emhætte, en udtræksemhætte eller en frithængende model. Er der loft til kip, hvor emhætten skal placeres, er det vigtigt at vælge en model, der kan tilpasses.

Størrelse
50, 60, 90 eller 120 cm? Størrelsen på din kommende emhætte vælges ud fra pladsen i køkkenet eller komfurets størrelse. man får den bedste effekt, når emhætten er mindst lige så bred som komfuret.

Aftræksrør
Kan emhætten tilsluttes et aftræksrør ud til det fri, f.eks. gennem en mur eller op gennem taget. Hvis det ikke er muligt, kan du vælge en emhætte med recirkulering, der sørger for at rense luften, før den bliver sendt tilbage i rummet.

Sugestyrke
En emhætte skal kunne skifte luften i køkkenet 10 til 15 gange i timen. Emhættens sugestyrke vælges i forhold til rummet. F.eks. kræver et rum på ca. 20 m2 en sugestyrke på 500 m3/t.

Lydniveau
Hvis du vil undgå støj kan du vælge en emhætte med ekstern motor (motoren placeres f.eks. på loftet) Lyden måles dB og niveauet ligger typisk mellem 25 og 65 dB.

Belysningen
Belysningen i emhætten er også vigtig. Vælg en emhætte, med f.eks 2 eller 4 lyskilder, eller vælg en der giver dig mulighed for at justere lysstyrken, så du altid kan opnå den bedst mulige arbejdsbelysning.