Guide til køb af køle/fryseskabe - vælg det rigtige!

Vidste du at
Det vigtigt, at du vælger udfra husholdningens størrelse, behov og indkøbsvaner - det er nemlig afgørende for blandt andet skabets størrelse. Her siger en tommelfingerregel, at kølekapaciteten til den første person skal være 150 liter og til de efterfølgende personer 50 liter til hver. Før du køber nyt køleskab, skal du også overveje, om du vil have et fritstående eller en indbygningsmodel.

Fristående skab eller en indbygningsmodel.
En indbygningsmodel er et køle-/fryseskab, der kan bygges ind i et almindeligt køkkenskab.
Et fritstående køleskab er lakeret på begge sider, så det er ikke nødvendigt, at siderne dækkes af et køkkenskab. Køleskabet erstatter normalt et køkkenskab.

Skabets størrelse
Køle-/fryseskabe fås i forskellige bredder fra 50 cm og opefter - og i højder fra
ca. 85 cm til over 2 meter. Dog fås indbygningsmodeller kun i 55 cm bredde så de passer ind i dit køkkens skabe.

Energiforbrug
Køle-/fryseskabe er energimærket i energiklasser fra A+++ til G. Klassificeringen sker ud fra maskinernes forbrug af kilowatt-timer, hvor A+++ er udtryk for det laveste energiforbrug og G for det højeste energiforbrug.

Køle-/fryskabets indretning
Køle-/fryseskabets indretning er heller ikke uvæsentlig for fødevarernes holdbarhed og skabets kapacitet. Flere køleskabe er udstyret med flytbare hylder, skuffer og bokse eller f.eks en flaskehylde/-reol, så du kan indrette køleskabet præcist, som du ønsker. Frysersektionen er typisk indrettet med trådkurve, lukkede kurve eller hylder, som muliggør inddeling af frostvarerne.

0-zone
Nogle køle-/fryseskabe har en 0-zone. D.v.s. et område med en temperatur på 0˚. Den er ideel til opbevaring af ferskvarer og grøntsager.

Skabstemperaturen
Temperaturen i køle-/fryseskabet kan styres enten ved mekanisk temperaturstyring eller ved elektronisk temperaturstyring.
Mekanisk temperaturstyring giver gode, men ikke optimale opbevaringsvilkår for fødevarer.
Elektronisk temperaturstyring giver optimale opbevaringsforhold for specielt ferske fødevarer.

No frost funktion
No frost er en særlig funktion, som angiver, at der er luftcirkulation i frysesektionen. Funktionen sikre dermed at du undgår at skulle afrime frysesektionen.