Guide til køb af kogeplader - vælg den rigtige!

Vidste du at ...
Indbygningskogeplader fås i flere forskellige varianter og prisklasser. Vælg imellem, glaskeramisk, Gas eller induktionskogeplader.

Gasblus
Gasblus giver mulighed for hurtig og præcis regulering af varmen, og det afgiver ingen eftervarme.

Glaskeramiske
Glaskeramiske kogeplader ligger under en hærdet glasplade i niveau med køkkenbordet og er derfor meget rengøringsvenlige.

Induktion
Ved induktion bliver varmen komprimeret og ledt direkte op i køkkengrejet, og det er derfor en meget energibesparende løsning. Det giver ligeledes mulighed for en hurtig og præcis regulering af varmen. Vær opmærksom på, at kogesektioner fås både med og uden ramme, børnesikring og i flere forskellige bredder.

Indbygningskogeplade
Nogle kogesektioner kan ved hjælp af planlimning nedfældes i bordet, hvilket betyder, at pladens flade ligger plan med bordpladen og at en forhøjet kant undgås. Da der kun er én synlig flade, er rengøring af disse kogesektioner nemmere end rengøring af overpladen på de fritstående komfurer. Andre kogesektioner har en ramme, f.eks. af rustfrit stål. Kogesektionernes kanter kan også være facetslebne.

Kogesektionens bredde
Hvis placeringen af din kogesektion er givet på forhånd, skal du være opmærksom på, at det måske stiller særlige krav til kogesektionens maksimale størrelse.,

Energiforbrug
Ovne er energimærket i energiklasser fra A til G. Klassificeringen sker ud fra ovnenes forbrug af kilowatt-timer, hvor A er udtryk for det laveste energiforbrug og G for det højeste.