Guide til køb af saftpresser - vælg den rigtige!

Vidste du at...
Dit valg af saftpresser bør afspejle sig i hvilke typer juice du vil lave, hvor store stykkerne du putter i er og bl.a. hvordan brugervenligheden og rengøringsmulighederne er. Fx kan nogle saftpresseres dele tåle at komme i opvaskemaskinen. Andre parametre at være opmærksom på vil være hvor stor mængder du vil presse, og hvor villig du er til at skære lidt frugt ud selv eller ej.

Hvad skal jeg vælge?
Hvis du oftest laver juice af grøntsager bør du vælge en saftpresser med flere hastigheder, der også kan presse hårde ingredienser. I den forbindelse er det også en god ide at undersøge størrelsen på påfyldningsrøret så du slipper for at skære frugt og grøntsager i mange småstykker.

Hvor tit du laver juice er også en vigtig parameter. Laver du friskpresset juice ofte vil du typisk have saftpresseren stående fremme, hvorfor design og størrelse spiller en rolle, samtidig med, at ved dagligt brug skal den være let at rengøre. Størrelsen er ikke kun vigtig i forhold til pladsen på køkkenbordet, men den spiller også en rolle i forhold til, hvor stor beholder saftpressen bør have og hvor store stykker du kan putte i saftpresseren. Hvis I typisk er en hel familie, der skal have friskpresset saft eller juice samtidig skal beholderen være stor, mens den fint kan være mindre, hvis der kun er et par personer, der skal have saft ad gangen.

Typer og mærker
Hos Punkt1 sælger vi flere forskellige mærker saftpressere, bl.a. Kenwood, OBH, Wilfa eller Phillips saftpresser. De adskiller sig fra hinanden på parametre såsom beholderstørrelse, motor, litermål med mere. Det er vigtigt at du vælger lige nøjagtigt den saftpresser der passer til dit behov. Derudover er sikkerhed også et parameter der er værd at bemærke, det vil sige hvorvidt din saftpresser har pålidelige sikkerhedsklemmer, så du slipper for at komme i kontakt med skarpe knive og dele. Derfor må du også huske på, at dine børn ikke kommer i nærkontakt med saftpresseren.

Opskrifter
Hos Punkt1 har nogle af vores kunder været flinke at indsende nogle af deres favorit opskrifter, og vi har også selv eksperimenteret lidt. Her er et lille udvalg af nogle forskellige populære blandinger til din saftpresser:

Øko saften: Agurk, æble, appelsen, ingefær & rødbede
Gulderods saften: Gulerødder, nigefær og æbler
Fitness saften: Agurk, squash & æbler
Pære saften: Appelsen, æbler & pære
Den skarpe citrus saft: Æble & citron

Prøv dig frem med forholdet mellem de forskellige ingredienser til du finder lige netop din favorit.