Hvilken tørretumbler skal du vælge?

Skal du have ny tørretumbler? Her er 4 ting, du skal være opmærksom på.

Uanset om du skal købe din første tørretumbler, eller den gamle skal skiftes ud, kan du med fordel se nærmere på de nedestående 4 tips.

1. Tørretumbler med kondens eller aftræk?

Der findes to forskellige slags tørretumblere på markedet:

Ved aftræk ventilerer tørretumblere ud gennem et ventilationshul i væggen, eller aftrækket føres ud gennem et vindue. Denne metode er den hurtigste måde at tørre sit tøj på. Men det er også den metode, der bruger mest strøm.

Kondens opsamler fugten i luften, som tøjet bliver tørret med, og ventilerer det ud i rummet, hvor tørretumbleren står. Med denne metode behøver du derfor ikke at føre aftrækket ud i det fri. 

2. Energiforbruget for tørretumbleren

En tørretumbler kan rangere fra A+++ til C på EUs energimærkning.

Når du skal købe ny tørretumbler, kan der være stor forskel på energiforbruget. Aftrækstumblere bruger mest, mens kondenstørretumblere med varmepumpeteknologi er de mest energivenlige. Går du fra B til A+++ kan du spare over 70% på energiforbruget.

Derfor er det vigtigt at overveje, hvor meget du forventer at vaske, da du over tid vil kunne spare en masse penge på en A+++ tørretumbler.

3. Hvilket tøj kan du tumble?

Ældre tørretumblere var ikke så skånsomme mod tøjet, og derfor tror mange, at de kun kan tørre bomuld. Men de tørretumblere, der er på markedet i dag, har en række forskellige skåneprogrammer, der gør det muligt at tørre både silke og uld i dem.

4. Praktiske ekstra funktioner

De fleste nye tørretumblere har mange flere nyttige funktioner, der kan være praktisk at få med. Vidste du f.eks., at det var muligt at få tørretumblere med disse 5 fede funktioner:

  1.       Køber du en tørretumbler med lys i, slipper du for, at sokkerne eller andre små tekstiler bliver væk eller glemmes i mørket
  2.       Hvis du gerne vil passe bedst muligt på dit tøj, skal du vælge en tørretumbler med skånetromle. På den måde sikrer du længere holdbarhed på dit tøj.
  3.       Dampprogram er en nyere funktion i tørretumblere. Brug det til at fjerne lugt, friske op eller udglatte dit tøj. Det kan hurtigt sparer dig for en tur til renseriet eller en gang strygning.
  4.       Dræn til kondenstørretumblere er også en mulighed på mange modeller. Drænet gør det muligt at pumpe kondensvandet direkte ud i afløbet. Så slipper du for at skulle tømme tørretumbleren.
  5.       Til visse modeller kan du få en tørrehylde, eller også kan den købes som tilbehør. Den gør din tørretumbler til et tørreskab. Så kan du sætte løbeskoene eller vinterstøvlerne ind og få dem tørret ordentligt. Derved slipper du for at sætte fødderne i fugtige sko.