Hvilken vaskemaskine skal du vælge?

Det kan være svært at vælge vaskemaskine. Få styr på de mange forvirrende begreber her!

Restfugtighed, automatisk dosering, energiklasse osv. Det kan efterhånden være lidt af en videnskab at købe ny vaskemaskine. Især hvis du er førstegangskøber.

Til dig, som køber vaskemaskine for første gang

Uanset om du lige er flyttet hjemmefra, eller du er ved at istandsætte din første lejlighed, står en vaskemaskine garanteret højt på ønskesedlen.

Hvis du skal vaske tøj for en person, er en vaskemaskine op til 7 kg perfekt. Træner du meget eller bor i flere i hustanden, så kan du med fordel overveje en større kapacitet.

Det første, du skal se på, når du vælger vaskemaskine, er strømforbruget. Ved at købe en miljøvenlig maskine med energimærke A+++, sparer du både på strømmen, miljøet og ikke mindst pengepungen.

Man kan nemt fare vild i vaskemaskinernes mange begreber. Så før du beslutter dig for din vaskemaskine, bør du se på hvad der er vigtigt for dig.

Restfugtighed er mængden af fugtighed, der er tilbage i tøjet efter centrifugering

Centrifugeringshastigheden siger noget om, hvor mange omdrejninger tøjet bliver udsat for i minuttet. Jo højere værdi, jo flere omdrejninger, og jo tørrere er tøjet efter endt vask.

En kulfri motor har som regel en længere levetid og er mere lydsvag og energieffektiv.

Hurtigprogram betyder, at vasketiden er kort – helt ned til 30 minutter. Det fungerer fint til mindre beskidt tøj. Husk at dette program er beregnet til mindre tøjmængder. Så her skal maskinen ikke fyldes helt op.

I dag har mange vaskemaskiner et dampprogram, du kan bruge til at friske sart tøj op med uden at ødelægge det. Det udglatter også tøjet og fjerner dårlig lugt. Perfekt til at rette de krøllede skjorter ud.

Energiklasse A+++ betyder, at du får den mest energieffektive vaskemaskine. Energimærkningen har eksisteret i Danmark siden 1996 og gør det enklere at tage et miljøbevidst og mere energiøkonomisk valg – som bestemt også påvirker pengepungen.

Den bedste vaskemaskine til familien

Nogle børnefamilier vasker i snit to maskiner hver dag! Så hvis I har en stor husholdning, er det klogt at investere i en vaskemaskine med stor kapacitet.

Du kan få vaskemaskiner, der har en ekstra stor tromle og kan rumme hele 12 kilo tøj. Det giver masser af plads til alt tøjet, og du får det perfekte vaskeresultat på alt, hvad du kommer i maskinen.

Det betaler sig at købe en vaskemaskine i god kvalitet!

Vasker du sarte materialer i hånden? Er du bange for, at din blazerjakke mister faconen, at silkeblusen bliver glansløs, og at din yndlingssweater mister sin form?

Det betaler sig at købe en vaskemaskine i topkvalitet. Den kan vaske alt, uden du behøver at være nervøs for resultatet – også silkeblusen! Samtidig er de ofte stille, vandbesparende og behandler tøjet meget nænsomt – og har oftest også et mere stilfuldt design.